środa, 25 listopada 2015
Cordon bleu inaczej
Składniki:
Jedna duża , podwójna pierś z kurczaka
pasta z suszonych pomidorów ( jak nie mamy, to można zmiksować całe suszone pomidory)
ser żółty lub mozarella
chlapka mleka i octu balsamicznego do zamarynowania kury
dwa jajka i bułka tarta
suszony czosnek i czerwona słodka papryka w proszku
Kuraka kroimy na niewielkie porcje powiedzmy na sześć. Rozbijamy na płasko. Sznycelki oblewamy mlekiem i octem balsamicznym, zostawiamy na chwilkę ( dosłownie na 5 min).
Rzeczony sznycelek smarujemy pastą z pomidorów, na to odrobina sera i zawijamy w roladkę. Nie trzeba niczym wiązać, kurczak jest plastyczny.
Przygotowujemy panierkę - dwa jajka rozbić, rozbełtać z solą, pieprzem , czosnkiem i papryką.
Roladkę zamaczamy w jaku a potem w bułce tartej. Wersja de luxe - powtórzyć operację.
Smażymy na złoto :)
Ja podałam z pure z ziemniaków i białą kapustą.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz