środa, 25 listopada 2015

Delikatne rybne pulpety z kaszą jaglaną



Składniki ( dla dwóch osób)
300 gram ugotowanej lub upieczonej ryby ( u mnie mintaj)
300 gram ugotowanej kaszy jaglanej
jajko
bułka tarta lub zmielone siemię lniane
mąka do obtoczenia pulpetów
koperek
sól

Rybie mięso połączyć z kaszą. Dodać jajko, koperek, odrobinę soli do smaku i tyle bułki tartej lub zmielonego siemienia, żeby masa podczas wyrabiania odstawała od ręki.

Z gotowej masy formować kuleczki i obtoczyć je w mące. Wrzucać po jednym na wodę  gotującą się z liściem laurowym, zielem angielskim i masłem. Jak wypłyną można już łowić łyżką cedzakową.

Podawać z sosem pomidorowym ( my lubimy tylko doprawioną passatę) i ulubioną surówką ( u nas marchewka z porem).

Smacznego!

6 komentarzy:

  1. Amazing Article great work go ahead yet hold up hold up pause... I have another article like this observe here, Today we’re going to talk about What is routing number and how to find it

    OdpowiedzUsuń