środa, 25 listopada 2015
Karkówka w kapuście czyli obiad, który robi się sam
Tak naprawdę może być to każde mięso - drób, golonka, żeberka, może wołowina?
Składniki:
1 kg kapusty kiszonej
0,5 kg mięsa
majeranek
opcjonalnie czosnek , liść laurowy i ziele angielskie.
Sposób przygotowania:
Wykładamy naczynie żaroodporne połową kapusty, wkładamy mięsko, posypujemy majerankiem ( i/lub resztą przypraw), przykrywamy reszta kapusty, zamykamy naczynie, wsadzamy do pieca ( temp. ok 200 stopni) i zapominamy.
Po 1,5 godziny jak nam się przypominamy, wyciągamy i jemy :D
Roboty przy tym zero, a jaki smak :D pyszne solo, z chlebem lub z ziemniakami.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz